Tervetuloa Koiteliin!

Koiteli on ainutlaatuinen, lähes luonnontilainen koskialue Oulussa, Kiimingin kaupunginosassa, vain noin 25 kilometriä kaupunkikeskustasta Kuusamon suuntaan.

Koiteli on maakunnallisesti arvokas matkailunähtävyys, jolla on myös kulttuurihistoriallinen arvonsa. Sen maiseman erityisarvot perustuvat jokiuomien, koskien, saarien, rantojen ja luonnon erityispiirteisiin.

Koitelissa arvioidaan käyvän vuosittain jo noin 80 000 kävijää. Koitelissa voi kokea luonnonkauneuden, retkeillä, uida, kalastaa, viettää vapaa-aikaa rantakalliolla ja nauttia piknikiä taukopaikoilla. Kohisevat kosket antavat elämyksiä eritasoisille melojille.

SIJAINTI

Kiiminki sijaitsee vain noin 25 kilometrin päässä Oulun keskustasta.

Autoillen löydät Koiteliin ajamalla Oulu-Kuusamo valtatietä numero 20. Kiimingin keskustan liikennevaloista käännytään kohti Ylikiiminkiä ja Koitelinkoskia. Opaste Koitelinkosket 4 km johdattaa perille ja Koitelin parkkipaikka löytyy tien vasemmalta puolelta.

Toinen reitti kulkee Kiimingin keskustan pohjoispuolelta Purontietä (tie nro 18717) pitkin. Ajetaan noin 5 km, kunnes oikealle osoittaa pieni tienviitta Pohjois-Koiteli. Parkkipaikalta on noin 300 metrin kävelymatka Sahasaareen. Huomaathan, että tällä puolella vain hyvin pieni parkkialue.

Polkupyörällä matka Kiimingistä Koiteliin taittuu noin 20 minuutissa.

Paikallisliikenteen bussilla (linja 35) pääsee Oulusta Kiiminkiin sujuvasti, katso aikataulut täältä

oulunjoukkoliikenne.fi

INFO

Koitelin ulkoilu- ja virkistysalueella voi kalastaa, meloa, uida, paistaa makkaraa, samoilla luonnossa tai vain nauttia luonnosta ja kosken kuohuista. Koitelin luonto on herkkä ja karu, joten toivomme, että kunnioitat luontoarvoja. Kesäaikaan mantereen puolella palvelee jäätelökioski ja Sahasaaressa kahvila Koitelin Tunnelmatupa.

– Vie roskat roskiin, tumpit tuhkakuppeihin ja pullot ja tölkit mennessäsi.
– Pysyttele merkityillä poluilla ja nuotiopaikoilla.
– Koitelissa on seitsemän vapaasti käytettävissä olevaa nuotiopaikkaa.
– Puita saa noutaa saaren etelänpuoleisen parkkipaikan liepeillä olevasta puuvajasta.
– WC:t ovat pääparkkialueen tuntumassa ja Tunnelmatuvan aukioloaikoina myös Sahasaaressa.

PALVELUITA

Koiteli elää ry on perustettu elävöittämään Koitelin alueen kulttuuritoimintaa. Yhdistyksen merkittävin tapahtuma on joka kesäinen Koiteli Elää #suomenkauneinfestivaali.

Go Arctic Events järjestää Koitelissa koskenlaskua, koskiuintia, työhyvinvointipäiviä sekä monia muita ohjelmapalveluja ja pyörittää lisäksi Sahasaaren kesäkahvilaa, Uittokämpän kokous- ja illanviettotilaa sekä Koskikipparin saunaa.

Koiteli Residenssissä voi majoittua, järjestää kokouksia, saunoa tai vain viettää kiireetöntä aikaa ja antaa tilaa ajatuksille. Kodikkaassa ympäristössä on mukava hemmotella ja tarjota erilaisia kokemuksia läheisille, asiakkaille tai muistaa yrityksen henkilöstöä ja yhteistyökumppaneita.

Kiiminkijoki ry esittelee Kiiminkijoen tapahtumat, aktiviteetit ja palvelut.

www.oulunjoukkoliikenne.fi

Koskenlasku: Kuohuva Koiteli

Kiiminkijoki kuoriutuu jääpeitteestään huhtikuun loppupuolella ja se on merkki Koitelin koskenlaskukauden avaukselle. Kuohuva Koiteli on erityisesti yritysryhmille suunnattu koskenlaskuelämys. Ohjelma sisältää kaksi laskua Koitelin upealla koskialueella.

Ohjelman aluksi otamme tuntumaa veteen selättämällä Tulikurkku-nimisen könkään ja suuntaamme kohti ”Uittoränniä”. Toinen laskuista tapahtuukin sitä reittiä, mitä uskallamme yrittää. Ammattitaitoiset kipparimme luovivat ryhmänne läpi kimuranttien kuohujen. Ohjelman aikana nautitaan kahvit ja maittavat retkieväät omalla tulipaikallamme Uittokämpän pihamaalla tai Koitelin Tunnelmatuvan suojissa.

Jokaisesta myydystä Uittorännin koskenlaskusta ohjaamme 0,5 €/hlö Suomen Luonnonsuojeluliiton Vapauta virrat -kampanjalle. Katso yrityksemme vastuullisuuslupaus.

Ohjelma sisältää: Yllä mainitun ohjelman, kahvit, makkaraa, virvokkeita ja pikkuleipiä sekä oppaiden palvelut.
Varusteet: Kypärä, pelastusliivi, sadepuku ja kumisaappaat. Varaa mukaan vaihtovaatetta!
Osallistuminen alkoholin vaikutuksen alaisena ehdottomasti kielletty!
Tapaamispaikka: Koitelin Koskikippari, Ylikyläntie 184, Kiiminki. Koitelin Koskikippari
Lisämaksusta: Kuljetukset (Oulu–Koiteli–Oulu), saunatilat, ruokailut
Koko päivä Koitelissa? Tutustu Uittokämpän kokouspakettiin tästä:
Ohjelman kesto: n. 2½ tuntia
Toteutusaika: 1.5.–6.6. (vesitilanteen mukaan)
Hinta: Yli 15 hlöä 64 € / hlö, alle 15 hlöä 69 € / hlö
sis. alv. 10 %
Hinta sisältää kuljetukset pukutilan ja lähtöpaikan välillä.
Minimilaskutus: 8 hlöä
Vakuutus: Go Arctic Oy:llä on oman toimintansa kattava järjestäjän vastuuvakuutus

Koskikalastusta Koitelissa

Koitelin koskialue soveltuu erinomaisesti kevyillä välineillä tapahtuvaan viehe- ja perhokalastukseen. Luontaisina saaliskaloina alueella ovat harjus, ahven ja hauki. Lisäksi pyyntikaudella jokeen istutetaan pyyntikokoista taimenta.

Ohjelma sisältää perhokalastuksen opetusta ja tunnelmallisen kala-aterian nuotion loimussa. Onpa asiakkailla mahdollisuus kokeilla myös oman perhon sitomista. Pääasiana on kuitenkin tietysti kalastus ja luonnosta nauttiminen. Asiantuntevat oppaamme antavat vinkkejä kalastustekniikan lisäksi parhaista ottipaikoista ja vieheiden väreistä.

Hinta sisältää: Perhokalastuksen ja perhonsitomisen opetusta, evästelyt tulilla (makkaranpaistoa, virvokkeita, kahvia ja pikkuleipiä) sekä kalastukseen tarvittavat luvat.
Lisämaksusta: Kuljetukset. Sadetakki, kumisaappaat ja sukat.
Ohjelman kesto: n. 5 tuntia
Toteutusaika: Kesä-syys
Hinta: 75,00 € / hlö sis. alv. 10% (minimilaskutus: 5 hlöä)
Vakuutus: Go Arctic Oy:llä on oman toimintansa kattava järjestäjän vastuuvakuutus.

Koitelin Tiimipolku

 

Raikas ulkoilma, Koitelin koskien villit ja vapaat kuohut sekä unohtumattomat maisemat luovat mainiot puitteet virkistyspäivän viettämiselle. Kun mukaan heitetään vielä aivotyöskentelyä vaativia logiikkatehtäviä, niin mikäs siinä on tyhy-päivää vietellä! Koitelin hyväkuntoisten reittien varrelle olemme järjestäneet ryhmällenne erilaisia rasteja, joihin tarvitsette yhteistyötä, luovuutta ja toinen toisensa auttamista. Tiimityötaidot vahvistuvat kuin itsestään. Rastien jälkeen maistuu makkara ja kahvi. 

 

Hinta sisältää:5 erilaista tehtäväpistettä Koitelin koskialueella, kahvia ja keksiä, grillimakkara, oppaiden palvelut ja tarvittaessa sadetakki. 
Ohjelman kesto:
n. 2 h
Toteutusaika: Touko-marras
Hinta: 42,00 €/ hlö sis. alv. 10% (minimilaskutus 10 hlöä)
Vakuutus: Go Arctic Oy:llä on oman toimintansa kattava vastuuvakuutus.
Varustus: Asiakkaan oma ulkovaatetus